De VetKiller Workout Serie Review: Zwendel Of Kwaliteit?

door  | Afvallen, Overige

vetkillerIs jouw lichaam al zomerklaar? Of gaat het behoorlijk stressen worden om de komende paar maandjes dat overtollige lichaamsvet kwijt te raken, zodat je komende zomer schaamteloos op het strand kunt rondlopen?

Indien het laatste op jou van toepassing is, heeft Jesse van der Velde (niet geheel onbekend op deze site) een product samengesteld wat jou de nodige uren in de sportschool kan besparen. Middels het volgen van zijn nieuwe product ‘Vet-Killer 320 & 360 Workout’ lukt het je om met het elke dag een half uur trainen al snel in topvorm te raken.

Jesse van der Velde heeft in het verleden al verschillende succesvolle producten ontwikkeld, allemaal op het gebied van gezondheid, zoals de dvd-set ‘Gezonde Gewoontes’, de ‘Strakke Buikspieren Kettlebel Workout’ en de ‘Superverbrander Methode’. Als jarenlange personal trainer en eigenaar van een gezondheidsbedrijf heeft Jesse de nodige expertise op het gebied van gezondheid, effectief afvallen en sporten.

 

 

Vetverbrandingshormonen.. duh!

Wie bekend is met Jesse en zijn andere producten, weet dat Jesse er niet voor schroomt om zijn unieke veelomstreden kijk op bepaalde zaken met anderen te delen. Zo beweert hij in andere producten van zijn hand dat ‘verkeerde’ manieren van sporten en het te weinig binnenkrijgen van voedingsstoffen een persoon juist dikker maken.

Overgewicht, alsmede andere lichamelijke kwalen, zijn namens Jesse het gevolg van een disbalans in de hormoonhuishouding. Door je hormoonhuishouding via de ‘juiste’ training en bepaalde voeding weer in balans te brengen, lukt het je om je ideale gewicht te bereiken en te behouden.

Door het uitvoeren van de oefeningen die Jesse heeft ontwikkeld maak je meer ‘vetverbrandingshormonen’ aan. De aanmaak van deze vetverbrandingshormonen leidt, what’s in a name?, tot een grotere vetverbranding in je lichaam. Hoe dit proces precies in zijn werk gaat legt van der Velde in zijn productreeks uitvoerig uit.

Hoewel de impressie die Jesse wekt dat vet alleen verbrand wordt door bepaalde hormonen op z’n minst gezegd discutabel is, ben ik ervan overtuigd dat de oefeningen in het online trainingsprogramma zeker al op de korte termijn voor succes kunnen zorgen indien ze trouw worden uitgevoerd.

Basal Metabolic Rate

De snelheid waarop buikvet wordt verbrand is volgens van der Velde afhankelijk van de hoeveelheid calorieën die je op dagelijkse voet weet te verbranden. In andere woorden: in hoeverre jij je lichaam stimuleert tot de verbranding van lichaamsvet.

Hierbij stelt Jesse dat iedereen altijd een basisstofwisseling heeft. In rustperiodes verbrandt je lichaam een bepaalde hoeveelheid energie. De hoeveelheid calorieën die je in rust verbrand wordt aangeduid met de term ‘BMR’, ofwel Basal Metabolic Rate. Hoe hoger je BMR, des te sneller je lichaam overtollige kilo’s zal verbranden. Door middel van de juiste voeding en de juiste oefeningen (die in de VetKiller Workout Serie uitgebreid aan bod komen) kun je jouw BMR verhogen.

Vet-Killer 320 Workout

Het totaalpakket van Jesse bevat als hoofdcomponenten de ‘Vet-Killer 320 Workout’, de ‘Vet-Killer 360 Workout’, met daarnaast als bonussen ‘Vet-Killer Bootcamp Workout’, ‘Vet-Killer X-treme Workout’, en het ‘online SuperCardio Programma’.

Allereerst de ’320 Workout’. Deze workout, bestaande uit trainingen voor een optimale verbranding van lichaamsvet, is erop ingesteld om een maand lang mee te trainen. Dit online trainingsprogramma omvat een trainingsschema in PDF-formaat (compleet met uitleg en foto’s) en een online video waarin alle oefeningen nog eens uitgelegd worden.

Wat mij meeviel was dat er veel verschillende oefeningen in staan beschreven, zowel voor de buikpieren als ook voor de beenspieren en armen. Iedere oefening valt te doen binnen 20-30 minuten (zelfs voor onhandige types als ik), binnen je eigen huis en zonder daarbij fitnessapparaten te hoeven gebruiken. Alle uitleg in de video’s is gemakkelijk te volgen.

Vet-Killer 360 Workout

De ‘360 Workout’ sluit aan op de vorige workout. Waarom de workouts met 320 en 360 zijn aangeduid is mij niet helemaal duidelijk. Jesse legt uit dat je lichaam na een maand trainen gewend raakt aan bepaalde oefeningen, en daardoor minder vet verbrandt. Om constant vooruitgang te blijven boeken heb je dus minimaal elke maand een nieuw trainingsschema nodig. Vandaar de 360 Workout als opvolger op de 320 Workout. Deze workout heeft als enig verschil dat hiermee nieuwe combinaties en variaties worden uitgelegd.

Eindoordeel

Van der Velde heeft een prima product weten te smeden, alhoewel Jesse de neiging heeft om zijn (wetenschappelijk onbewezen) uitspraken als feiten te presenteren. Dat neemt niet weg dat de video’s en PDF’s in dit pakket zeer krachtige oefeningen bevatten. Met de juiste mindset en persistentie denk ik dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om in een aantal weken al goede resultaten te boeken. Dus snel zijn hiermee, want de zomerzon begint al spoedig op te komen! De prijs van dit product is €54,-.

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *