eCursus Nooit meer Zorgen of Stress Review: Adem In, Adem Uit…

door  | Algemeen

nooit meer zorgenCapedium Coaching, opgericht door de Nederlandse zelfhulpgoeroe Frank de Moei, begeleidt mensen in geluk en succes door middel van coaching, cursussen, boeken en artikelen. Een veelverkocht product dat het niet zo lang geleden op de markt heeft gebracht is de twaalfweekse cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’, waarbij de klant iedere week steeds meer zelfinzicht krijgt en uitleg over hoe hij of zij meer zelfvertrouwen kan opdoen. Het laatste product van dit bedrijf is wederom een e-cursus, ditmaal met de naam ‘Nooit meer zorgen of stress’. In deze cursus leert Frank de Moei je hoe je voortaan minder of zelfs helemaal geen last hoeft te hebben van stress.

Eindelijk eens een keer je hoofd helemaal leeg

Kun je nog de laatste keer herinneren dat je echt van het moment kon genieten? Dat je hoofd vrij was van allerlei steeds weer terugkerende (negatieve) gedachten? Vaak wordt het in het hier-en-nu leven en het ervaren van innerlijke kalmte door mensen als zeer posititef en ontspannend ervaren. De rust die het hebben van een totaal leeg hoofd met zich brengt is iets dat menig persoon het liefst altijd wel zou willen ervaren. Helaas zal deze wens voor velen bij een verlangen blijven. Ondanks het besef van de mate waarin stress ons leven schade berokkent piekeren mensen tegenwoordig de hele dag door. Op het kantoor piekeren we over ons privéleven, als we thuis zitten piekeren we over ons werk. Het lijkt wel een vicieuze cirkel.

De Moei begeleidt als professionele coach zijn klanten in een positief en ontspannen leven, vrij van zorgen en stress. Waar ‘zelfactualisatie’ vroeger vooral een Amerikaans fenomeen was, heeft Nederland de laatste jaren ook het idee omhelst dat het niet vreemd is om aan jezelf te willen werken. De populariteit van goeroe’s als bijvoorbeeld Ben Tiggelaar getuigt daarvan.

 

 

Zorgen maken als Gewoonte

Hoe kan het nu dat wij vroeger op jonge leeftijd altijd zorgeloos door het leven gingen, terwijl we nu als volwassenen zo gespannen zijn van dag tot dag? Frank legt uit dat dit komt omdat het zorgen maken voor ons een gewoonte is geworden. Het te veel in ons hoofd zitten creeëert spanning. Na een tijdje accepteren we die spanning en gaan deze als normaal beschouwen. Piekeren wordt dan onderdeel van het dagelijks leven. Iets wat eigenlijk iedereen doet.. toch?

Verantwoordelijk Stress Loslaten

Niet is minder waar, aldus de Moei. Er zijn ook mensen die zich geen of nauwelijks zorgen maken. Ze zijn net zo intelligent als jij en ik, en helemaal niet onverantwoordelijk of nonchalant. Wat hun kenmerkt is dat zij bewust gekozen hebben geen stress meer toe te laten in hun leven. De eenvoudige doch effectieve technieken die deze mensen hebben ontdekt om stress-vrij door het leven te gaan heeft Frank in zijn cursus uiteengezet. Eenvoudigweg kennis nemen van deze technieken maakt het verschil tussen een leven met stress en een leven zonder stress. Wat je middels deze cursus feitelijk leert is om elk moment van je leven te vullen met onstpanning en positieve energie.

Deel 1 – Waarom maken we ons Zorgen?

De cursus bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat in op de oorzaken van onze bezorgdheid. Frank beweert in dit deel dat er twee redenen zijn waarom je je zorgen maakt. Andere beschreven punten in dit deel zijn de gedachten en situaties die je stress geven en de meest bekende stressfactoren voor mensen. Een van de beste elementen van dit onderdeel vind ik dat er ook aandacht wordt besteedt aan de positieve aspecten van het zorgen maken.

Deel 2 – Zet het om naar Ontspanning!

Deel 2 legt effectieve manieren uit om je zorgen los te laten. Hier leer je hoe je beter en sneller kunt ontspannen. In dit deel worden je allerlei verschillende manieren uitgelegd om je zorgen om te zetten naar iets positiefs, zoals een bepaalde handeling of een positieve overtuiging over jezelf.

Deel 3 – Natuurlijke en Blijvende Ontspanning

Het laatste deel sluit goed aan op de twee delen die hieraan voorafgingen. Dit deel is er op gericht om wat dieper naar jezelf te kijken en als het ware je ‘zorgeloze zelf’ te ontdekken. Als dat te zweverig voor je klinkt, dan is dit product misschien niet voor jou. De cursus is zo samengesteld dat je van het hanteren van technieken langzamerhand overgaat naar het permanent hebben van een bepaalde staat van bewustzijn. Na de cursus zul je je altijd ontspannen voelen, zonder daarvoor iets te moeten doen.

Eindoordeel review ecursus nooit meer zorgen of stress

De cursus is goed opgezet en vol met praktische oefeningen om je de stof in een korte tijd eigen te maken. De oefeningen bij elk van de drie onderdelen zorgen ervoor dat je de inzichten gaat betrekken op je eigen situatie. Dit maakt dat de stof beter blijft hangen en parrallel dat je meer inzicht krijgt in je eigen handelen en denken. Na de cursus had ik mijn eigen stressbronnen in kaart gebracht (studie, geld, zelfmanagement, onzekerheden) en kon ik door de oefeningen van Frank hier direct mee omgaan. Al met al een waardevol product. De prijs van het totaalpakket is €59,-.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *