Is Het Mentale Dieet Plan Onzin? Lees Onze Deskundige Review

door  | Afvallen, Dieten

mentaal dieet planDe zoveelste poging? Misschien moet je eens Het Mentale Dieet Plan en TURBO Actie Plan proberen van Katja Callens…

Wie kan zich tegenwoordig niet in dit probleem verplaatsen? Telkens maar weer verschillende dieetboeken of dieetprogramma’s uitproberen, zonder daarbij nou eindelijk eens die overtollige kilo’s kwijt weten te raken.

Er zijn meer dan genoeg mensen die het op een gegeven moment maar opgeven en het idee dat ze hun overgewicht nooit kwijt zullen raken maar accepteren als een vaststaand feit.

Een ander veelvoorkomend probleem is het zogenoemde ‘jojo-effect’: het aanvankelijk weten af te slanken en daarbij een aantal kilo’s te verliezen, om vervolgens na een poos die verloren kilo’s er weer bij te zien te komen.

Of nog erger: na enkele kilo’s kwijt te raken, daarna meer kilo’s bijkomen dan je aanvankelijk afgeslankt was.

 

 

Focus verleggen naar je gedachten

Katja Callens, auteur van Het Mentale Dieet Plan en TURBO Actie Plan, had het erg te doen met al die mensen die hun hard verdiende geld spendeerden aan verschillende dieetboeken en dure fitnessabonnementen, om daar vervolgens op de lange termijn niet de resultaten voor te krijgen die ze zoeken.

Katja Callens is na langdurig onderzoek gekomen tot de kern van het probleem:  de focus moet niet gericht worden op het verliezen van dat overtollige vet, er moet gekeken worden naar de mentale processen die dat overtollige vet tot gevolg hebben.

Immers dient men zelf een beslissing te nemen of men al dan niet iets in zijn of haar mond stopt, en door vat te krijgen op dat ene beslissingsmoment dat er tussen je oren plaatsvindt kun je jezelf veel overbodige kilo’s en bijkomend leed besparen.

Het door haar ontworpen ‘Het Mentale Dieet Plan en TURBO Actie Plan’ bestaat uit twee ebooks waarin alles in beschreven staat hoe jij mentaal een verandering door kunt gaan en vet kunt afvallen. Een kernpijler in het plan is het aanmeten van een specifiek eetpatroon op bepaalde dagen.

Dit heeft als gevolg dat je metabolisme wakker schrikt en enorm omhoog gaat, waardoor je zonder fysieke inspanning meer vet verbrand.

Een van de claims die Het Mentale Dieet Plan maakt is zelfs dat je met haar speciale TURBO actie plan in wel 14 dagen tot een zekere 17 kilo kunt afvallen! Zij geeft daarbij een garantie dat je met dit actieplan op z’n minst 5 kilo gaat verliezen.

Je metabolisme

De gedachte achter het dieet van Katja is dus dat je je metabolisme gaat veranderen, en daarmee sneller calorieën verbrandt in rusttoestand. Hoe vreemd dit ook mag klinken, veel mensen hebben aangegeven dat deze methode hen stukken verder heeft geholpen, en de theoretische onderbouwing die Het Mentale Dieet Plan biedt verheldert de boel een hoop.

Met behulp van gemakkelijk te volgen tips zorg je ervoor dat je niet overmatig eet. Een belangrijk onderdeel hiervan is veel water drinken. Water zorgt er namelijk voor dat je minder trek hebt. Wat daar de reden achter is legt Katja uit in haar ebooks, samen met nog meer andere theoretische principes.

7 manieren om vet te verbranden

Een ander hoofdaspect van Het Mentale Dieet Plan zijn de 7 manieren om vet te verbranden. Een van deze 7 manieren is het geregeld en vaak op een dag eten. Volgens Katja zorgt een ontbijt er niet voor dat het verhongeringssysteem van de mens wordt geactiveerd.

Meerdere malen eten op een dag maakt dat je metabolisme altijd genoeg te verwerken heeft voor de verbranding in je lichaam. De andere manieren legt Katja eveneens uit aan de hand van bestaande theorie, zonder het geheel daarbij minder toegankelijk te maken voor de ondeskundige.

Geen misleidende wondermiddeltjes

Wat ik naast de vernieuwende insteek ook erg kon waarderen aan de ebooks van Katja was dat zij hierin ook aandacht besteedde aan zogenaamde wondermiddeltjes.

Met sterke argumentatie legt Katja Callens uit waarom wondermiddeltjes nooit kunnen werken, en waarom je dit soort producten nooit en te nimmer moet aanschaffen gezien het feit dat deze zelfs schadelijk kunnen zijn.

Dit is dan ook precies waarin Het Mentale Dieet Plan zich weet te onderscheiden van andere dieetprogramma’s. Geen schreeuwerige verkooptrucages, maar in plaats daarvan worden je praktische oefeningen aangeboden die echt motiveren om af te vallen.

Bij het motiveren gaat het dan vooral om het mentale aspect, en hierbij speelt Katja Callens in op jouw mindset. Zij neemt daarnaast de rol op zich als jouw persoonlijke online coach tijdens het afval proces.

Eindoordeel Het Mentale Dieet Plan en TURBO Actie Plan Review

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

Hoewel er kan worden afgevraagd of iemand met dit dieet wel zulke enorme gewichtsverliezen in zulke korte tijd kan ervaren, denken wij dat Callens hoe dan ook een handige manier heeft gevonden om diëtisten de nodige ‘mentale’ discipline bij te brengen om die kilo’s te verliezen. De prijs van het Het Mentale Dieet Plan + TURBO Actie Plan is €64,-.

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *