Freds Bouwtekeningen Review – Mijn Brute Ongezouten Mening

door  | Hobby

fredbouwteknDoe het zelven op een makkelijke manier

Fred Schouten, timmerman en een zelfbenoemde Doe-Het-Zelver in hart en nieren, heeft de afgelopen twee jaar besteed aan het samenstellen van het meest complete Doe-Het-Zelf Bouwplannen pakket met heldere stap-voor-stap bouwplannen die niets aan de verbeelding overlaten. Dit vanwege jarenlange frustratie bij zichzelf en bij anderen door het hanteren van online en offline bouwtekeningen en –plannen die uiteindelijk waardeloos bleken te zijn. Zelfs tot op de dag van vandaag zijn deze plannen vaak incompleet, niet helder genoeg of beschrijven ze niet de afmetingen.

Het pakket dat Schouten samen heeft gesteld poogt dit probleem voor veel mensen op te lossen. Zo bevat het meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten. Stapje voor stapje leer je hoe je iets in elkaar zet en welke materialen je precies nodig hebt, met behulp van de bijgeleverde handleidingen. Je hoeft dus niet al jaren timmerman te zijn, een beginneling kan met dit pakket ook al behoorlijk uit de voeten komen. Heldere bouwplannen kunnen naast tijd natuurlijk ook veel geld besparen, omdat je hiermee ook miskopen voor kunt zijn.

 

 

Van banken tot aan kippenhokken

Hoofdzakelijk houdt het product een lidmaatschap in, waarbij je online toegang krijgt tot een zeer uitgebreid assortiment aan bouwtekeningen. Baken, biljarttafels, boekenkasten, gebouwen, hokken, lampen, je kunt het zo gek niet bedenken. Alle categorieën zijn netjes ingedeeld, hoewel het door het grote aantal soms even kan duren voordat je vindt wat je nodig hebt. Ook zijn een groot aantal van de bouwtekeningen in het Engels geschreven en niet in het Nederlands, waar je rekening mee moet houden als je niet zo goed Engels kunt lezen.

Gratis CAD software

Een onderdeel van dit pakket is software die je op de PC kunt installeren, waarmee je zogenaamde CAD bouwtekeningen kunt openen en bewerken (de bestanden waar je toegang tot hebt met het lidmaatschap zijn in CAD formaat). CAD is een afkorting voor “Computer Aided Design”, letterlijk vertaald: een ontwerp ondersteund door de computer. CAD software wordt doorgaans voor hoge prijzen verkocht. Prijzen van €650,- of meer zijn volgens Schouten geen uitzonderingen.

Steigerhouten Tuinmeubelen Gids

Naast de gratis software ontvang je als klant ook nog eens de bonus ‘Steigerhouten Tuinmeubelen Gids’, waarin je plannen en bouwtekeningen vindt die specifiek zijn bedoeld voor steiger en sloophout. Deze gids is voornamelijk getarget op de onervaren klusser en, in tegenstelling tot sommige bouwplannen van Fred, wel in volledig Nederlands geschreven en daarmee dus gemakkelijk te volgen. Steigerhouten meubels zijn naar mijn weten erg in trek (op adverteerdersites worden ze veel aangeboden), wat deze gids tot een echte schot in de roos maakt. Wel moet ik daarbij zeggen dat de meer ervaren klusser vermoedelijk niet zo snel een dergelijke gids nodig zal hebben, aangezien deze net zo gemakkelijk even in de winkel kijkt hoe iets in elkaar wordt gezet om vervolgens dat trucje thuis nog eens te herhalen.

Levenslang lidmaatschap

Wat Schouten naar mijn mening zeer slim bedacht heeft is dat je zijn bouwtekeningen als klant onbeperkt kunt downloaden door middel van zijn website-constructie. Immers, wanneer je na aankoop het pakket met bouwplannen in de vorm van een download verkrijgt zal het behoorlijk zuur zijn wanneer je computer bijvoorbeeld crasht en je het product mooi opnieuw kunt gaan betalen.

Als klant krijg je levenslang toegang tot alle bouwtekeningen van Fred via het leden gedeelte van zijn website, waar regelmatig nieuwe tekeningen en doe het zelf video’s aan worden toegevoegd. De bouwtekeningen kunnen dus onbeperkt gedownload worden en zijn te alle tijde in een handig overzicht terug te vinden.

Eindoordeel Review Freds Bouwtekeningen

Het is mooi om af en toe een product te zien die niet in een van de drie meest gangbare markten valt, namelijk ‘afvallen’, ‘dating’ en ‘geld verdienen’. Alhoewel ik verre van technisch ben ingesteld, vind ik Freds Bouwtekeningen een degelijk en compleet product. Door de enorme keus aan bouwtekeningen, vind je altijd wel datgene wat je nodig hebt. Ook kostte het niet veel tijd om de CAD software te installeren en was het makkelijk om ermee te werken. De bonusgids over de steigerhouten tuinmeubelen is tevens een waardevolle toevoeging. De prijs voor dit totaalpakket is €47,- wat natuurlijk niks is voor zo’n ruim aanbod aan tekeningen met daarnaast de uitstekende service die je er nog eens bij krijgt.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *