eCursus Uitstelgedrag Kies Eieren voor je Tijd Review: Tips en Technieken Onthuld

door  | Algemeen

eieren voor je tijdSchuif jij ook altijd van alles voor je uit?

Herken jij jezelf in het beeld van iemand die opdrachten voor school of werk altijd op het allerlaatste moment uitvoert, pas wanneer die verschrikkelijke deadline in je nek begint te hijgen?

Wat mooi dan dat je op dit artikel terecht bent gekomen! Het zou zo maar eens kunnen dat het lezen van deze woorden ervoor zorgt dat je leven compleet verandert!

Versla je uitstelgedrag in 30 dagen

Deze review gaat namelijk over de 30-daagse soChicken eCursus ‘Kies Eieren voor je Tijd’, een online cursus die het welbekende probleem omtrent zelfdiscipline flink poogt aan te pakken.

Je bent niet de enige

Jelle Hermus, oprichter van de populaire Nederlandse ‘zelfhulp’-site soChicken en de man achter de eCursus ‘Kies Eieren voor je Tijd’, begrijpt hoe je je voelt.

Ook hijzelf had vroeger weinig zelfcontrole; hij was naar eigen zeggen de grootste uitsteller die je ooit gekend hebt. Dit ging zelfs zover dat hij op een gegeven moment maandenlang niets uit handen kreeg.

Halverwege de middelbare school begon dit probleem voor Jelle op te spelen, en zelfs tot aan het schrijven van zijn scriptie en het opzetten van zijn eigen bedrijf schoof Jelle vrijwel alle belangrijke taken voor zich uit.

Na lange tijd zich waardeloos, schuldig, beschaamd en machteloos te voelen over hoe hij zijn tijd verspilde aan gamen, televisie kijken en ogenschijnlijk belangrijke dingen als het opruimen van het huis en het re-organiseren van zijn taken, besloot Jelle iets te doen aan zijn probleem.

 

 

Uitstelgedrag is geen vaste karaktereigenschap

Hij ging op zoek naar hulp, las talloze boeken en onderzoeken over het onderwerp. Steeds meer werd hem duidelijk welke oorzaken achter zijn uitstelgedrag lagen en kreeg hij het steeds beter onder controle.

Een groot ‘aha’-moment was voor hem de realisering dat uitstelgedrag niet gezien moet worden als een vaste karaktereigenschap.

Talloze onderzoeken in het verleden en de vele ervaringen die Jelle opdeed tijdens zijn zoektocht wezen uit dat uitstelgedrag iets is wat aan- en af valt te leren.

Zelfinzichten door Jip en Janneke-taal

De eCursus ‘Kies Eieren voor je Tijd’ is totstandgekomen vanuit het idee van Jelle om alle kennis die hij heeft opgedaan met anderen te delen, met als doel om anderen de controle over hun eigen leven terug te geven.

Als je wel eens wat artikelen hebt gelezen van soChicken zal je zijn opgemerkt dat deze in zeer heldere en begrijpbare taal zijn geschreven. In het schrijven van zijn eCursus wijkt Hermus gelukkig niet af van de schrijfstijl die zijn lezers van hem gewend zijn.

Je hoeft dus geen lastige psychologische boeken door te worstelen om tot nieuwe zelfinzichten te komen.

Opbouw van de cursus

Je krijgt van Jelle allerlei kleine, praktische opdrachten toegemailt die je helpen om je zelfinzicht te vergroten en die je direct toe kunt passen in je dagelijkse leven.

Er is extra op gelet om de opdrachten niet te uitgebreid te maken. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat je overladen zult worden door allerlei verschillende opdrachten en dat je – hoe frappant – nog meer gaat uitstellen!

De eCursus duurt 30 dagen en bestaat uit vijftien lessen. Om te zorgen dat je alle opdrachten uitvoert is de lesstof in kleine porties over alle dagen verspreid; regelmatig ontvang je een mail met daarin de les en de opdracht.

De cursus is naast op het opdoen van praktische kennis er tevens op gericht om je zelfvertrouwen te laten ontwikkelen over je eigen kunnen.

Na zelf een groot deel van de cursus te hebben uitgeprobeerd kan ik beamen dat het volgen ervan je waarschijnlijk binnen een korte tijd aardig wat zal opleven. Niet alleen voer je in vier weken tijd je dagelijkse werkzaamheden uit, ook je mindset en de manier hoe je dingen benaderd veranderen in positieve zin.

Wat voor mij een groot leermoment was was bijvoorbeeld om niet van het een op het andere moment mijzelf of mijn werkhouding drastisch te willen veranderen, maar meer om mijn gewoontes positief bij te stellen. Gewoontes bepalen in grote mate wat jij op een dag gedaan krijgt.

Anti-Uitstelgedrag Bonuspakket

Ter afsluiting van de eCursus ontvang je een Anti-Uitstelgedrag Bonuspakket met daarin een uitstelgedrag checklist waar je je in moeilijke tijden op kunt beroepen, twaalf eenvoudige technieken die je vandaag nog vooruit helpen, en een stappenplan ‘Wat te doen bij uitstelgedrag?’

Eindoordeel

De soChicken eCursus van 30 dagen helpt je aan de hand van effectieve technieken je uitstelgedrag te verslaan en biedt je snel resultaat. Het zal vooral mensen die complete leken zijn op het gebied van zelfontwikkeling veel meer inzicht geven in eigen problemen en handvaten om met onderliggende angsten om te gaan. De eCursus bedraagt €49,-.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *