Complete Superverbrander Methode Review: Wat ik Wel Of Niet Goed Vond

door  | Afvallen, Dieten, Gezondheid

superverbranderGezond van Binnen, Slank van Buiten

Veel mensen stellen afvallen gelijk aan het verliezen van gewicht. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Wanneer men namelijk gewicht verliest, komt dit doorgaans doordat men  het door het lichaam opgeslagen vocht heeft weten af te scheiden. Omdat vocht zwaarder dan vet weegt, kan het dat mensen zeer gelukkig worden wanneer ze op de weegschaal gaan staan en minder tevreden wanneer ze het volgende moment naar hun figuur in de spiegel kijken. De vetten in je lichaam zijn de werkelijke factoren die je fysieke gesteldheid bepalen, en daarom is het veel belangrijker om vet te verliezen dan gewicht.

De maker van ‘Complete Superverbrander Methode’, Jesse van der Velde, heeft zijn methode op dit principe gebaseerd. Van der Velde heeft inmiddels al aardig wat producten over gezondheid en beweging op de markt gebracht. Zo weet ik dat Jesse als fitnesscoach mensen nieuwe afvalmanieren leert zoals de KettleBell workout, maar ook als voedingsexpert opmerkelijke dieёten propageert.

 

 

Toepassen van de Juiste Principes

Volgens van der Velde is het bereiken en behouden van je ideale lichaam een kwestie van het wel of niet toepassen van een reeks basisprincipes. Bij de meeste diёten moet je alles wat je lekker vindt laten staan en dien je er op te letten dat je niet meer dan een bepaalde hoeveelheid calorieёn consumeert. Dit alles met de gedachte dat als je maar minder eet dan je verbrandt, je zult beginnen met afvallen. Jesse geeft aan dat dit niet zo is.

De basisprincipes waar Jesse op is gestuit moeten samen tot het verliezen van je overtollige kilo’s leiden en het behouden van je bereikte resultaat. Om gezonder en slanker te worden is het dus zaak dat je deze basisprincipes ontdekt en de motivatie weet te vinden om deze principes toe te passen.

Insuline: het nummer 1 belangrijkste vetopslag hormoon

De eerste kernpijler van de methode van Jesse is het rekening houden met het nummer 1 belangrijkste vetopslag hormoon, insuline. Insuline is het hormoon dat door je lichaam wordt aangemaakt om bepaalde voedingstoffen in je spieren op te slaan of om deze om te zetten naar lichaamsvet. Waar insuline dus primair voor is bedoeld is (vet)opslag.

Wat van der Velde je in zijn methode duidelijk maakt is dat door sommige voeding je lichaam veel insuline aanmaakt, en daarmee veel vet opslaat ook wanneer je kleine hoeveelheden consumeert, terwijl je van andere voeding zoveel kunt eten als je wilt zonder dat insuline daarbij wordt aangemaakt. Daarom kun je van bepaalde voedingswaren zo veel mogelijk eten, zonder daarbij aan te komen. In dit coaching programma leer je exact welke voeding wel en welke voeding niet tot de aanmaak van dit vetopslag hormoon leiden.

Cortisol, ook wel het stress-hormoon

Insuline is echter niet het enige hormoon dat volgens Jesse van invloed is op jouw vetopslag. Van der Velde legt uit dat het hormoon cortisol, ook wel het stress-hormoon genoemd, tevens invloed heeft op jouw vetopslag. De meeste mensen krijgen problemen met hun gewicht wegens het ervaren van stress, aldus van der Velde.

Dit heeft zijn oorsprong in een overlevingsmechanisme dat we hebben geёrfd van onze voorvaderen. Een stress-situatie wordt door het lichaam herkent als een situatie van gevaar en daarop stelt het lichaam zich dan ook op in. Dit omdat 10.000 jaar geleden stress-situaties levensbedreigend waren, men had bijvoorbeeld stress wanneer men moest vluchten voor een leeuw. Omdat de mens fysiologisch gezien in al die jaren weinig verandering heeft doorgemaakt reageert ons lichaam nog precies hetzelfde als toen. Om te overleven tijdens en na een situatie van stress, gaat het lichaam zijn overtollige vetreserves zo lang mogelijk bewaren en dit gebeurt met behulp van het tweede vetopslag-hormoon, cortisol.

Inhoud van het pakket

Van der Velde biedt je een totaalpakket aan met daarin onder andere een online voeding coaching programma. Tevens ontvang je een ebook met een 30 dagen dieetplan, aangevuld met een ebook waarin je een overzicht kunt vinden van alle voeding die je slank maakt. Waardevol onderdeel aan het pakket is ook de ondersteuning en de coaching die je krijgt op het speciale ledenforum.

Eindoordeel review complete superverbrander methode

Alhoewel de verschillende theorieёn van Jesse op z’n minst gezegd vrij disputabel zijn, geloof ik dat zijn methodes zeker geen kwaad kunnen in het kwijtraken van overtollig vet. Ook is hij een goede motivator, en weet hij ook in zijn video’s de juiste snaar te raken. De ebooks weten tevens een goede balans te vinden tussen theorie en praktische tips. Het totaalpakket kost €57,- wat naar mijn idee een redelijke prijs is voor het geheel.

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *