Artikel Tornado Review: Werkzaam of Pure Onzin?

door  | Algemeen

artikeltornadoAls een raket naar de maan

Marketeers plaatsen veel producten op de markt die je beloven de principes van internetmarketing in een mum van tijd bij te brengen of voor je op ‘de automatische piloot’ via internet een passief inkomen mogelijk maken.

De verkopers Martin Verlaan en Eric Dieperink, met hun product ‘ArtikelTornado’, behoren tot die laatste groep. Beide entrepreneurs zijn specialisten op de gebieden van niche marketing, e-mail marketing en internet marketing, waarbij Dieperink vooral kennis heeft over alles wat met social media te maken heeft en Verlaan precies weet hoe je computerprogramma’s schrijft en test.

Zij hebben hun krachten gebundeld en een product ontwikkeld die gemakkelijk en snel kwalitatief sterke internetartikelen kan ‘spinnen’. ‘Spinnen’ houdt in dat je vanuit één artikel meerdere artikelen genereert, door telkens met synoniemen variaties in je artikelen aan te brengen. Hiermee kun je dus met één artikel aardig wat nieuwe artikelen produceren die telkens in elke zin bijvoorbeeld maar een of twee woorden verschillen.

 

 

Backlinking

Wat is nu het nut van het plaatsen van al die ‘unieke’ artikelen op het web? Wanneer Google de artikelen die je maakt ieder als uniek beschouwt zal Google ze ieder als apart ‘ranken’ in de zoekmachine resultaten. Op die manier creëer je verschillende aparte backlinks – verwijzingen naar een webpagina uit je website vanaf een andere webpagina op een ander domein – die ervoor zorgen dat meer mensen je website op het internet tegen zullen komen.

De artikelen worden automatisch aangemeld op minimaal 50 artikel directories en, afhankelijk van de categorie waar de artikelen onder te plaatsen zijn, 20 tot 100 verschillende blogsites. Al deze websites hanteren de ‘Dofollow’ regel, die inhoudt dat de website een link als betrouwbaar genoeg beschouwt om op zijn site te plaatsen en vervolgens andere bezoekers en zoekmachine robots aanbeveelt deze link te volgen.

Tevens hebben  deze websites en blogs allemaal een verschillend IP adres. Een verhoogde traffic en page rank in Google zijn het gevolg. De verkopers garanderen dat je via hun software minimaal 70 backlinks op een dag weet te verkrijgen. Per maand zijn dat dus zo’n 2100 backlinks.

Link wheel

Naast het creëeren van individuele backlinks kun je met het product van Eric en Martin tevens automatisch een zogenaamde ‘link wheel’ maken van al je geplaatste artikelen, aan de hand van twee van je belangrijkste zoekwoorden. Een link wheel is een veelgebruikte internet marketing strategie.

Het basisidee van een link wheel is om een patroon te ontwikkelen van gelinkte pagina’s die telkens naar een volgende pagina verwijzen, wat uiteindelijk uitmondt in een link naar een getargete website die promotie behoeft. Je bouwt als het ware dus een netwerk bestaande uit verschillende websites.

Het complete pakket

Na aanschaf van het product krijg je een account toegewezen op het leden gedeelte van Artikel Tornado. Hier is het mogelijk om een artikel te schrijven en, zoals eerder uitgelegd in deze review, deze te spinnen en vervolgens naar diverse blogs en sites te sturen.

Er is tevens de mogelijkheid om aan te geven in welke categorie het artikel geplaatst dient te worden. Op basis daarvan wordt gekeken welke sites het meest geschikt zijn om je artikel op te plaatsen.

Naast ‘Artikel Tornado’ krijg je toegang tot de online videocursus ‘Internet Marketing Blauwdruk’, een ander product van het duo Verlaan-Dieperink. Deze cursus is uitermate geschikt voor de beginner, aangezien het nog dieper ingaat op de basiselementen die je als internet marketeer moet kennen zoals Pay Per Click Marketing, WordPress en search engine optimalisation.

Er is tevens een spintax functie beschikbaar in Artikel Tornado. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om niet alleen per woord te spinnen, maar ook per woordcombinatie. Delen van zinnen zoals “Op deze site [lees je|leest men] de onafhankelijk mening van [een ebook criticus|Daniel Donker].” kunnen dus gebruikt worden om mee te spinnen. Hiermee kun je artikelen genereren die ogenschijnlijk geheel uniek zijn.

Eindoordeel

Het product van Martin en Eric is een geweldige tool om je internetbusiness een fikse boost te geven. Alhoewel er wel een prijskaartje aan hangt van €59,- kun je hiermee jezelf veel moeilijk, tijdrovend en eentonig werk besparen. Voor het schrijven van unieke artikelen heb je toch bepaalde kennis en ervaring nodig, en het schrijven van artikel na artikel wordt op den duur toch lopende band werk.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *