7 daagse detox ervaringen – Nuttig, of is Het 7 Keer Niks?

door  | Dieten

Gezonde voeding is niet alles

detox‘7-daagse Detox’ is een eBoek geschreven door Marjolijn Verkaik, waarin zij duidelijk maakt dat een gezonde voeding niet altijd garantie levert op een platte buik of een gezond gewicht.

Dit komt omdat onze vetreserves nog een extra functie hebben binnen ons lichaam: zij worden namelijk gebruikt om de toxische stoffen die ons lichaam binnen komen op te slaan. Daarbij komt dat ons lichaam zichzelf beschermt tegen de toxische stoffen opgeslagen in onze vetreserves, door geen vet te verbranden.

Want als dat gebeurt komen deze toxische stoffen vrij in het lichaam. Simpel gezegd betekent dat dus dat als je toxische stoffen binnenkrijgt en je lichaam geen manier heeft om deze af te breken, het moeilijker voor je wordt om vet te verbranden.

Toxische stoffen

Al leef je nog zo gezond, toxische stoffen zijn niet te ontlopen. Wat je ook doet, toxische stoffen weten je lichaam binnen te dringen. Tijdens het schoonmaken, tandenpoetsen, eten van voeding in blik of plastic, opdoen van make-up (via je huid) of innemen van paracetamol of medicijnen.
Zonder hulpmiddelen is ons lichaam volgens Verkaik onvoldoende in staat deze toxische stoffen af te breken, wat de reden is dat ons lichaam het vet vasthoudt. Bij een gebruikelijk voedingspatroon (met brood, melkproducten, vis, vlees, e.d.) moet je lichaam actief werken om de dingen die je hebt gegeten te verwerken.

De bruikbare voedingstoffen worden gebruikt door je lichaam, de overtollige stoffen worden opgeslagen in je spieren of als vet, en een beschrijving van wat er met de afvalstoffen gebeurt laat ik in deze review achterwege. Dit intensieve proces kost wel 60% van je totale lichaamsenergie, vandaar is er bij een gebruikelijk voedingspatroon geen ruimte om je lichaam ook nog eens van de toxische stoffen vrij te waren.

Ondersteuning van je lever (en leven)

Het orgaan dat de toxische stoffen uit het bloed reinigt is de lever. Door de continue blootstelling aan toxische stoffen raakt de lever belast en is er op den duur geen ruimte meer voor de afbraak van nieuwe toxische stoffen. Hier komt het grote ‘aha!’-moment waar Marjolijn mij met haar eBoek op bracht om de hoek kijken: de enige manier om gezond en slank te zijn, is om je lever te reinigen middels een detox voedingsprogramma.
Naast het hebben van een ‘schone’ lever heeft je lever vitamines nodig om toxische stoffen af te kunnen breken. Je lever breekt toxische stoffen af in twee fasen (dit wordt allemaal nader uitgelegd in het eBoek) en voor de afbraak in deze twee fasen zijn bepaalde vitamines nodig.

5 tot 7 dagen

De statement van Marjolijn was dat het met haar verschillende recepten mogelijk is om je lever compleet te ‘ontgiften’ binnen slechts 5 tot 7 dagen, en dat je binnen die periode zelfs al zo’n 1 à 2 procent van je lichaamsvet kwijtraakt! Dat vond ik moeilijk om te geloven, maar een paar dagen een ander dieet uittesten is een kleine investering en daarom besloot ik om een week lang mij strikt aan haar voedingsrichtlijnen te houden.
Een uitdaging voor mij was echter om dit te combineren met werk; op werkdagen heb ik doorgaans lunch met collega’s en hierbij moest ik mij dus gedurende deze week onthouden van vele voedingsmiddelen.
Mijn ervaring was dat dag twee en drie (de voorbereidende dagen) ongelooflijk zwaar waren. Hierbij voelde ik me zelfs somber, kon ik mij zeer moeilijk concentreren op werk, en was ik er bijna van overtuigd dat ik niet door zou gaan met deze detox. Om het nog wat erger te maken kreeg ik aan het eind van dag 3 ontzettende hoofdpijn en zag ik dat mijn handen enigszins uitgedroogd waren. Echter kwam er op dag 4 een complete omwenteling: ik voelde me alert, wakker en mijn lichaam was sterker geworden ten opzichte van de vorige dagen. De dagen erna voelde ik me fitter dan ik mij in tijden had gevoeld, en ik had voordat ik aan de detox begon al bijna nooit ergens last van. De recepten voor ontbijt, lunch, snacks en avondmaaltijd waren kinderlijk simpel om te maken en een van de dingen die me nog het meest verraste over het dieet was het feit dat ik zelfs nog minder tijd in de keuken kwijt was dan daarvoor! Ook vond ik de recepten over het algemeen erg lekker (enkele uitzonderingen daargelaten) en sommige hiervan zijn dan ook na de detox voor mij vaste koek geworden.

Geen Jo-Jo effect

Marjolijn is zo wijs geweest om in haar programma te includeren wat je het beste na de Detox-week kunt eten. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat alles wat er bij de Detox-week af gaat, er na de week weer bijkomt. Naast het eBoek krijg je een bonus eBoek ‘Detox Recepten’ met nog eens 23 extra makkelijk te bereiden recepten, een bonus video van 60 minuten waarin Marjolijn al je mogelijke vragen beantwoordt en toegang tot de ledenwebsite met nog meer beeld- en leesmateriaal.

7 daagse detox ervaringen In een notendop

Marjolijn Verkaik heeft met haar ‘7-daagse Detox’ een prachtig product gesmeden, wat in een korte tijd verbazingwekkende resultaten oplevert. Je zult meer vat op jezelf en je lichaam krijgen, en je zult je beter en alterter voelen dan ooit. Met de vele bonusmaterialen ben je er zeker van dat je niet zo snel zult terugvallen in je oude ongezonde gewoontes. De prijs is €47,- en dat is het meer dan waard.

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *