50 Groene Smoothies in een Handomdraai Kritische Review

door  | Afvallen, Dieten, Gezondheid

gihoNeem je lichamelijke ongemakken niet voor lief

Veel mensen klagen er wel eens over: lichamelijke ongemakken die maar niet voorbij willen gaan. Weinig energie, niet lekker in je vel zitten, een opgeblazen gevoel, acne, hoofdpijn, niet in slaap kunnen komen, we hebben ze allemaal wel eens gehoord. Genoeg mensen nemen deze klachten in de loop der tijd voor lief, onder het mom van ‘het hoort er nu eenmaal bij’.

Marjolijn Verkaik, ook wel bekend van de ‘7-daagse detox’ methode, heeft een receptenboek voor je samengesteld waarmee je allerlei verschillende ‘groene’ smoothies kunt maken. Het drinken van deze smoothies zullen de lichamelijke ongemakken waar je al zo lang mee rondloopt verminderen of zelfs volledig uit je leven verbannen.

Deficiёnties en toxiciteit

Marjolijn legt in haar boek duidelijk uit dat vele lichamelijke klachten zoals onder andere een opgeblazen gevoel en flatulentie een gevolg zijn van tekorten aan vitamines en mineralen in je lichaam, zogenaamde deficiёnties, en het hebben van een overschot aan toxische stoffen in je lichaam, ook wel aangeduid als toxiciteit. Deficiёnties en toxiciteit verminderen je natuurlijke weerstand, wat ertoe leidt dat diverse klachten zich de kop op steken. Wat de grote massa volgens Verkaik niet doorheeft  is dat je je bij deze twee verschijnselen niet hoeft neer te leggen: je kunt er iets aan doen!

 

 

Gezond kan ook makkelijk

Ook al is het mogelijk jezelf te ontdoen van deze nare chronische problemen, het zal toch wel enige inzet en moeite kosten. Toch? Dit viel mij heel erg mee bij het uitproberen van de recepten in ’50 Groene Smoothies in een Handomdraai’. Alhoewel je wel de nodige ingrediёnten en een degelijke blender (in het geval dat je die nog niet hebt) zult moeten aanschaffen, leer je binnen de kortse keren kerngezonde smoothies in een mum van tijd klaar te maken. De kookinstructies in het eboek zijn door Verkaik zeer helder beschreven, en het receptenboek heeft een gemakkelijke indeling.

Fit en vitaal zowel van binnen als van buiten

Wat zijn nou precies deze groene smoothies? Een groene smoothie is een drankje dat bestaat uit drie elementen: bladgroente (zoals spinazie, sla of andijvie), fruit en water. Doordat je hierbij een blender gebruikt krijg je al binnen een paar minuten die een grote hoeveelheid aan vitale stoffen binnen. Het feit dat je de groente niet hoeft te koken, maakt ook nog eens dat er geen belangrijke voedingswaren verloren gaan. Daarnaast zullen de nutriёnten, vanwege de bereidingswijze via een blender, gemakkelijker worden opgenomen door je lichaam.

De eerste reactie van je lichaam hierop is het meer geven van energie. Wat ik iedere keer merkte na het drinken van een smoothie uit dit receptenboek was dat ik telkens nieuwe energie kreeg om er weer eens flink tegen aan te kunnen. Al in de tweede week dat ik de recepten van Verkaik trouw dagelijks uitprobeerde merkte ik dat ik een meer egale huid kreeg. Ik heb al sinds jongs af aan last van acne, en de smoothies bleken hier een goed bestrijdingsmiddel voor te zijn. Ook bleken hongergevoelens waar ik al lange tijd mee te kampen had te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Verkaik geeft een logische mogelijke verklaring voor dit laatste fenomeen: het niet eten waar je lichaam écht om vraagt. Wanneer je lichaam een tekort heeft aan bepaalde stoffen, zoals specifieke vitamines of mineralen, kan dit zich uiten in behoeftes om te gaan snaaien. Behoefte hebben aan iets zoets of iets rijk aan koolhydraten kan komen door de gewoontes die je hebt wanneer je last hebt van hongergevoelens. Het frappante is dat deze trek na het snacken niet verdwijnt, aangezien je in dit geval niet gehoor geeft aan de werkelijke behoeftes van je lichaam.

Het ontgiftingsproces veilig doorlopen: 5 smoothie niveaus

Verkaik is zich goed bewust van het feit dat het drinken van groene smoothies van de een op de andere dag de nodige lichamelijke veranderingen met zich mee brengt. Wanneer je lichaam plots te maken krijgt met grote hoeveelheden voedingsstoffen die het niet gewend is te verwerken, zal dat de nodige lichamelijke bijwerkingen veroorzaken. Dit fenomeen is ook wel bekend als ontgifting. Een aantal dagen te maken krijgen met misselijkheid, krampen en diarree hoort nou eenmaal bij het proces waarbij het lichaam zich ontdoet van toxische stoffen die zich jarenlang in je lichaam hebben opgestapeld. Als oplossing voor dit probleem heeft zij bedacht om het receptenboek op te delen in vijf categorieёn, van “Voor de groentjes” oplopend tot aan “Voor de actievelingen”. Elke categorie sluit aan het ‘smoothie niveau’ dat jij op dat moment aankan, en maakt dat jij op de juiste manier kunt beginnen met groene smoothies maken en drinken.

Eindoordeel review 50 groene smoothies in een handomdraai

Het eboek kun je aanschaffen voor €19,95 en dat bedrag is het meer dan waard. De 50 recepten waar je direct mee aan de slag kunt vormen een uitstekende manier om je lichaam te voorzien van die o zo belangrijke vitaminen en mineralen. Uiteraard bestaan er ook wel andere manieren om je lichaam fit en gezond te krijgen, maar groene smoothies zijn een snelle en relatief goedkope methode om je lekker in je vel te laten zitten.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *