Cursus 40 Dagen Zonder Suiker Review – Kwaliteit Of Bedrog?

door  | Afvallen, Dieten, Gezondheid

suikerEen zekere Sharon Numan, een vrouw die ook wel bekend staat als ‘Miss Natural Lifestyle’, heeft onlangs de online cursus ’40 Dagen Zonder Suiker’ opgezet. Zij heeft hiermee voor vele mensen een oplossing gebracht voor de lichamelijke problemen die zij al gelange tijd met zich meezeulen. Deze uitkomst voor velen is ontstaan allereerst bij het feit dat Numan in haar verleden zelf geruime tijd met kwalen rondliep.

Zo vertelt Numan dat ze vroeger vrijwel elke dag last had van hoofdpijn. Dit ging zelfs zo ver dat ze praktisch op paracetamol tabletten leefde, dag in dag uit.

Totdat op een zeker moment haar vriendin haar de tip gaf om eens een keertje suikervrij te gaan eten. Deze vriendin had namelijk gehoord dat dit voor sommige mensen lichamelijke klachten wist te verhelpen. Numan probeerde dit uit, ook al was het al een hele opgave om te bepalen wat er naar binnen kon en wat niet. Na een week lang ellende, compleet ontregeld door misselijkheid en vermoeidheid, verdween de hoofdpijn van de een op de andere dag compleet. Opmerkelijk was dat wanneer ze kort na deze periode weer iets met suiker at, de hoofdpijn meteen weer de kop opstak.

 

 

Geraffineerde suikers

Sharon ontdekte dat de oorzaak niet alleen lag bij ‘gewone’ suikers: geraffineerde suikers bleken jarenlang de boosdoener te zijn van al die kommer en kwel.

Wat is dan precies het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker? Ongeraffineerde suiker is suiker in zijn natuurlijke vorm, dat wil zeggen dat de suiker nog niet is ‘schoongemaakt’ in een fabriek. Vele suikers in voedingsmiddelen die je tegenwoordig in de schappen van de supermarkt kunt vinden ondergaan een fabrieksmatig proces waarbij ze naast een witte kleur ook een neutrale smaak krijgen, en zo worden bewerkt dat ze langer houdbaar blijven. Echter worden er tijdens dit proces allerlei stoffen uit de suiker gehaald, die het lichaam nodig heeft om de suiker goed te kunnen verwerken.

Suikerspiegel

Daarnaast kan het eten van geraffineerde suiker een verstoorde bloedsuikerspiegel als gevolg hebben. Geraffineerde producten (waaronder ook witte pasta en witbrood) zorgen namelijk voor een snelle verhoging van de bloedsuikerspiegel. Dat leidt dan weer vervolgens tot een directe energy boost, die echter van korte duur is. Vandaar ook dat men doorgaans behoefte heeft aan suiker, wanneer men last heeft van vermoeidheid. Wanneer iemand echter te vaak geraffineerde producten inneemt om zijn of haar energie weer omhoog te krikken, zal diens lichaam ontregeld raken waardoor klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en depressiviteit de hoek om komen kijken.

Online cursus

De online cursus die door Sharon Numan is samengesteld is er op gericht dat je in 40 dagen alles leert over de vele risico’s die suiker met zich meebrengt en alles te weten komt over de voordelen van een leven waarin suiker geen rol speelt. Als cursist krijg je toegang tot de speciale cursus website www.40dagenzondersuiker.nl, die je te allen tijde kunt raadplegen wanneer je een recept of een praktische tip nodig hebt.

Twee keer per week een programmaonderdeel

Wat ik erg sterk vond aan het 40 dagen programma was de uitgebreidheid ervan. Zo omvat het onder andere een suikervrij boodschappenlijstje, waarmee je met gemak direct de juiste spullen in huis kunt halen. Ook ontvang je tijdens de cursus twee keer per week een e-mail, boordevol motiverende tips en adviezen. Verder neemt elk cursusdeel nieuwe recepten, opdrachten en praktische tips met zich mee. Wanneer dit allemaal nog niet genoeg is word je ook nog eens de mogelijkheid geboden om in een speciale besloten Facebook groep ervaringen te delen met andere deelnemers. Vooral dit laatste heb ik nog niet eerder meegemaakt tijdens een online cursus en heeft naar mijn mening een grote meerwaarde, temeer omdat het bij deze cursus in feite om een dieetprogramma gaat. Als kers op de taart ontvang je aan het eind van de cursus alle informatie nog eens als naslagwerk in de vorm van een e-book.

Eindoordeel Review 40 Dagen Zonder Suiker

In de twee weken tijd waarin ik zeer strikt aan de cursus van Sharon Numan heb deelgenomen, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over het bereiden en consumeren van ongeraffineerde producten. Net zoals voor vele anderen was het voor mij de eerste cursusweek flink aanpoten, echter voelde ik mij daarna snel een stuk fitter en energieker. De recepten die ik geprobeerd had waren makkelijk te bereiden en smaakten erg goed. Hoewel ik er niet voor kies om vanaf dit moment mij compleet te onthouden van welke suikerproducten dan ook, zal ik nog een hele poos plezier kunnen beleven aan de recepten die ‘Miss Natural’ voor haar klanten heeft verzonnen. De gehele 40-daagse cursus kost €67,-.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *